Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2007 20:00 - Обратната страна на либийския динар
Автор: dreadknight Категория: Забавление   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2007 20:03


    Седя си, гледам си новините и се хиля като ряпа. Що? Защото ми е кеф. Либия коленичи пред нас, либийското правоссъдие призна грубата си грешка и откровенната си пристрастност, Полковника се обадил на Първанов преди половин час и лично му се извинил, а след това лапнал пистолета и оплискал шатрата...

    Опа, сбърках, ние не сме САЩ....

    Седя, гледам си новините и се хиля като ряпа. Що? Защото либийците ни го навряха толкова дълбоко, че започнахме да говорим с фалцет. Пръв пое щафетата министър-председателя, който с вид като че дъвчеше лайна, едва ли не благодари на Либия, че се смили над нас и ни върна 5 абсолютно непотребни българи. Които вече никой не се интересуваше дали са виновни или не. Важни бяха едни $400 млн. и българската щафета  "При кое правителство най-сетне ще стане ясно какво ще ги правят онези в Либия".

    И така - голите факти. Кадафи скри шапката на всички като не само постигна всичко, което искаше, но и успя да накара другите да повярват, че и те го искат. И ето, че ЕС и България дават $400 млн. за 400 циганета. Това е голата истина, дами и господа. В каквито и думи да го облечем, както и да го приемем, като се тегли чертата излезе, че бяхме изнудени (и то успешно) от някакви прошляци. И това не е всичко. Покрай цялата еуфория и медиите и политиците някак пропуснаха (дали е нарочно?) факта, че българите там са осъдени и по други престъпления, които не влизат в списъка на тези, от които либийците се отказват. Или казано по-просто - сценарият, в който ние плащаме, а те не ги пускат заради другите обвинения си е доста сериозен.

    Странно, но не това е, което ме дразни. Да, чистосърдечно си признавам, че не храня никакви симпатии към 5-те сестри и доктора, които са знаели в каква пропаднала държава отиват да работят. Това не ги е спряло. И се изумявам защо след това, ние, които сме останали тук, в България, трябва да платим откупа за тях. Защото едва ли някой ще отрече, че с тези $400 млн. стотици бедстващи семейства ТУК в БЪЛГАРИЯ можеха да бъдат подпомогнати да отледат децата си, които са БЪЛГАРЧЕТА! А не либийчета.

    Лентички, шествия, бдения, подписки... Защо не направите подписка да дадат жилище на пет членното семейство, което вече половин година живее на улицата и отглежда децата си в калта!? Защо не направиме шествие за всички онези порутени домове за сираци, които са в плачевно състояние и децата в тях се хранят с дневен порцион от 3.50 лв!? Е, може да сте спокойни, сега 400 либийски циганета ще се хранят с ВАШИТЕ пари. Гот, а? А вие ще подминавате гладните деца на Централна гара с твърдо вперен напред поглед...

    Вероятно много хора няма да са съгласни с гледната ми точка, която трябва да призная, е доста остра. Но, мили сънародници, замислете се над това, което казвам и решете за себе си. Струваха ли си 6 души всички тези усилия и пари, които отидоха (според мен) на вятъра? По-добри ли станахме от това, че платихме да ни ги върнат?

За мен отговора е само един - НЕ!



Тагове:   динар,   Обратната,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dreadknight
Категория: Технологии
Прочетен: 86091
Постинги: 14
Коментари: 76
Гласове: 202
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930